Translate

23.1.2014

Tuotteistamista ja tuoekehittelyä

Pari vuotta on mennyt pergamentin kesyttämiseen koruiksi. Viime syksynä materiaali alkoi vihdoin totella niin paljon, että sain jopa liljat toimimaan. Niiden kuvaaminen on vain ollut sangen hankalasti opeteltava taito. Vain muutaman olen itse saanut onnistumaan. Jälki on edelleenkin kovin kirjavaa.

Nyt, kun on aika lähteä lähteä sitä aktiivisemmin markkinoimaan, sovin niiden kuvaamisesta parhaan saatavilla olevan ammattilaisen avulla. Pienen paikkakunnan etuihin kuuluu, että täällä kaikki tuntevat toisensa ja antavat tarvitsevalle apuaan. Maame parhaisiin luontokuvaajiin kuuluva Reino Turunen lupasi kuvata sekä pergamenttikoruja että sen verran hopeakorujakin, että saan nettikaupan pääsivustoon yhtenäiset kuvat. Hänen asistenttinaan toimiminen antoi toivonmukaan sen verran valmiuksia, että osaan jatkaa tästä itse.

Reino innostui korujeni herkkyydestä niin paljon, että hän teki minulle lahjaksi multivideon, jossa on hänen luontokuvia, joista koruni nousevat ja lisäksi mukana on hänen upea musiikkinsa. En ollut koskaan osannut uneksiakaan tällaisesta. Kiitos, Reino!

Mitäs minä sitä kuvailemaan, katso itse: 



Tuotteistamisen saralla olen rekisteröinyt uuden aputoiminimen, Design Airi Hietala, markkinointia varten. Sen jälkeen olen teettänyt nettisivustoilleni uuden bannerikuvan, painattanut kirjelomakkeet, lahjakortit ja tuotekortit, joita käytän nyt muyös käyntikortteina.

Nyt nettikauppani ensimmäisellä sivulla ja pergamenttituotteissa on uudet pääkuvat. Sivujen kääntäminen englanniksi on vireillä.

Tammikuu on alkanut yllättävän vilkaana. Tähän rulettiin kun pitäis vielä saada ajantasalle koko lähisuvun kirjanpidot.  Muutama myyntitaphtumakin on tulossa; olen ilmoittautunut Ouluun Pohjois-Suomen opettajapäiville ensi viikon lopulla. Koruvarastoakin pitäisi siihen mennessä täydentää.